Poštovani mještani općine Vrbanja,

XLVI. svečanosti Vinkovačkih jeseni ove godine održavaju se od 9. do 18. rujna, kao i svake godine, s bogatim programom. Osim svečanog mimohoda na dan zatvorenja Jeseni, za naše mještane su najzanimliviji nastupi naših kulturno-umjetničkih društava. Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, dođite i gledajte što su KUD “Posavac”, KUD “Slavonija” i KUD “Seljačka sloga” pripremili ove godine.

KUD “Posavac” iz Vrbanje i KUD “Slavonija” Soljani probijaju led već 9. rujna, a nastupaju treći i sedmi po redu. Program počinje u 19,15 na Trgu Vinovačkih jeseni. Ukoliko dođete i ranije u Vinkovce, dosta je popratnih manifestacija koje možete pogledati:

* Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina (17-22 sata u Gradskom parku)
* Znanstveno-stručni skup “Tradicijom usprkos krizi” (kongresna dvorana hotela Slavonija)
* 18. nacionalna izložb voćnih rakija i likera (u 9 sati u maloj županijskoj vijećnici)
* prodaja izvornih slavonskih suvenira (u 21 sat na Trgu Josipa Šokčevića)
* Izložba: “Guverirano, frzecovano i replike rekli…” (od 10 do 13 i od 17 do 19 sti u Gradskom muzeju Vinkovci
* Izložba “Militaria & medievalia varia” – Svjedočanstva vojne i srednjevjekovne povijesti vinkovačkog kraja (Gradski muzej Vinkovci)
* Godišnja izložba “Hrvatska novinska fotografija” (otvorenje 9.9. u 21 sat u prostoru galerije fotografije Meraja)
* Filatelistička izložba (od 18 satu u hotelu Slavonija)
* Hrvatski olimpijski dan (od 18 do 20 sati – pješačka zona grada Vinkovaca)

Mlade snage KUD-ova s područja naše općine u mimohodu nastupaju u nedjelju 11. rujna. Program počinje u 10 sati, a Soljanici su u smotri 7., Vrbanjci 15., a Strošinčani 51. po redu.

U srijedu 14. rujna na trgu Vinkovačkih jeseni, folklorne večeri otvara KUD “Seljačka sloga” iz Strošinaca. Program počinje u 19,30 sati.

Svečanost zatvaranja 46. Vinkovačkih jeseni završava Mimohodom sudionika i revijom konjskih zaprega 18. rujna od 9,30 sati. Na mimohodu je predviđena nazočnost 71 KUD-a iz Hrvatske i susjednih zemalja. Tko ne može doći, može pratiti na HTV1!