XIX. folklorno-kulturna manifestacija “Raspjevana Cvelferija” ove godine održava se u našoj općini – u Soljanima! Organizacijski odbor priredio je zaista bogat program u kojem sudjeluju sve soljanske udruge.

Već od četvrtka započinju kvalifikacijski susreti nogometnog turnira veterana, koji broji 8 momčadi. Završnica je planirana za petak s početkom u 15:00 sati. Istog dana održat će se i natjecanje u spravljanju fiša. Kao što je i uobičajeno, večernji nastupi su rezervirani za najmlađe članove KUD-ova, koji sa svojim programom počinju u 19:30. Potom slijedi zabava uz tamburaški sastav “Slučajni partneri”.

Svečani mimohod KUD-ova, konjanika i konjskih zaprega počinje u 18:00 sati. Povorka kreće iz ulice Vladimira Nazora (“Dalmacija”), od ulaza u selo iz pravca Strošinaca, a kreće se cestom prema Drenovcima – Gajeva – školsko igralište, gdje će KUD-ovi izvesti i svoj program. Uz već poznate cvelferske KUD-ove, nastupaju i KUD “Župa Zovik” (BiH), SKUD “Jednota” Šid (Srbija) i KŠD “Rakitno”, Rakitno (BiH). Nakon predviđenog dvosatnog programa, nastupa tamburaški sastav “Tamburaši za dušu”.

Nedjeljni program počinje u 17:00 sati u domu kulture, u kojem će se održati Pjesnički susreti, gdje će biti okupljene sve tri cvelferske pjesničke udruge, čiji će se članovi predstaviti svojim djelima. U 18:00 sati na nogometnom igralištu, odigrat će se revijalna nogometna utakmica. Kulturni program počinje u 20:00 sati nastupom gostujućih KUD-ova iz Jelisavca, Starih Jankovaca i Županje. Po prvi puta u sklopu manifestacije “Raspjevana Cvelferija”, održat će se i izbor cvelferske ljepotice. Da ni ova večer ne bi prošla bez dobre zabave uz tamburaše, pobrinut će se TS “Kristali”.

Svi ste pozvani doći i radujemo se Vašem dolasku!