Nakon završetka školske godine 2011/12, još uvijek nije sasvim sigurno hoće li država snositi troškove prijevoza učenika srednjih škola u narednoj školskoj godini, kao što je bilo najavljivano. Da se radi o značajnijem novčanom iznosu, pokazuju i podatci o troškovima mjesečnih karata u protekloj školskoj godini, prema kojima je od rujna 2011. do lipnja 2012. izdano ukupno 1370 mjesečnih karata za srednjoškolce s područja Općine Vrbanja, ili 137 karata mjesečno u prosjeku. Ukupan iznos koji su sufinancirali županija, Općina Vrbanja i sami učenici je 1,107.356,16 kuna, od čega je županija financirala 10,78%, Općina Vrbanja 70,53% i učenici 18,69%.

Kao što je vidljivo, Općina Vrbanja je, za razliku od mnogih drugih općina, i u netom završenoj  školskoj godini, odlučila podnijeti najveći teret sufinanciranja karata, i tako još jednom potvrdila svoju politiku vraćanja uprihodovanog novca u proračunu, izravno svojim građanima.

Važno je napomenuti da su županija i prijevoznici, u jednakom omjeru, snosili kompletan trošak prijevoznih karata za drugog, trećeg i svakog sljedećeg učenika iz iste obitelji.