Piše:  Stjepan Bogutovac

ŽUPANJA – U organizaciji Udruge nogometnih veterana Prva nogometna lopta i Nogometnog središta Županja, u dvorani Osnovne škole Ivana Kozarca u Županji održan je 5. dvoranski malonogometni turnir Nogometnog središta Županja.

Ovo je pozivni turnir samo za registrirane klubove i igrače ovog središta, a to je neslužbeno malonogometno prvenstvo NS Županja. Na turniru je igralo 16 klubova podijeljenih u četiri skupine. Iz objektivnih okolnosti nije prijavljen NK Borac Drenovci, član I. ŽNL VS.

A skupina: Jadran (Gunja), Sladorana (Županja), Srijemac (Strošinci) i RAŠK (Rajevo Selo).

B skupina: Tomislav (Cerna), Sloga (Štitar), Županja 77 (Županja) i Slavonija (Soljani).

Skupina C: Budućnost (Šiškovci), Sloga (Račinovci), Vrbanja (Vrbanja), Posavac (Posavski Podgajci) i

Skupina D: Zrinski (Bošnjaci), Slavonac (Gradište), Graničar (Županja), Šokadija (Babina Greda).

Nakon 24 utakmice razigravanja po skupinama u završnicu su se plasirali: Jadran, Sladorana, Slavonija, Sloga (Š), Vrbanja, Sloga (R), Slavonac i Graničar.

Rezultati završnice trećeg dana četvrtfinala:

Jadran – Sloga (Š) 3 : 0,

Sladorana – Slavonija 4 : 0,

Vrbanja – Graničar 3: 1,

Slavonac – Sloga ( R) 2 : 1.

Polufinale:

Vrbanja – Jadran 3 : 2,

Sladorana – Slavonac 4 : 1.

Utakmica za 3. mjesto: Slavonac – Jadran 4 : 2. (Tomašević 2, Dekanić i Čolakovac 1;  Šikić 2).

Finalna utakmica: Vrbanja – Sladorana 4 : 2. (Kraljević 2, Cimerman i Ešegović 1;  Galović i Dandić 1).

Vrbanja je do trijumfa došla sa šest pobjeda. Pobijedili su Budućnost 4 : 1, Slogu (R) 4 : 2, Posavac 4 : 1, Graničara 3 : 1, Jadrana 3 : 2 i Sladoranu 4 : 2. Pobjednička momčad Vrbanje igrala je u sastavu: Pavlović, Bušić, Cimerman, Kraljević, Besek, Ešegović, M. Mandić, Šalić, Pavić, Kalistović, Sučić, B. Mandić, Bilić, Frček. Osvojili su prijelazni pokal i pehar u trajno vlasništvo i medalje, a Igor Cimerman je proglašen za najboljeg igrača turnira. Drugo mjesto i pehar i medalje za RNK Sladoranu Županja, a Saša Spajić iz ove momčadi je najuspješniji golman turnira. Treće mjesto pehar i medalje za Slavonac iz Gradišta, a četvrto za prošlogodišnjeg pobjednika turnira Jadran iz Gunje u čijoj momčadi je igrao najučinkovitiji strijelac turnira s 10 zgoditaka Robert Šikić.  Pehare, medalje i statue su uručili: Božo Galić, predsjednik ŽNS VS i župan VS, Davor Miličević, predsjednik NK Graničar i gradonačelnik Županje, Ivo Rešić, predsjednik i Slavko Mikulić, tajnik NS Županja, Zdenko Podolar i Zdenko Kobaš predstavnici Udruge Prva nogometna lopta Županja. Odigrane su 32 utakmice na kojima su postignuta 142 zgoditka.  Sudilo je čak 11 sudaca sa područja NSŽ: Lukačević, Novaković, Grgić, Jakšić, S.Šikić, Gagulić, I.Šikić, Zovkić, Filipović, Šarić i Nikolić. Za oko 500 gledatelja finalne večeri (u tri dana 1.200 gledatelja) odigrana je revijalna utakmica Izvršnih odbora Nogometnog središta Županja i Županijskog nogometnog saveza Vukovarsko srijemskog 3 : 1.

Najbolji igrač turnira Igor Cimerman