Policijski službenici Postaje granične policije Vrbanja sudjelovali su u edukativno-rekreativnom programu koji su od 3. do 5. srpnja u Vrbanji, Strošincima i Soljanima organizirali župnici tih naselja u suradnji s Općinom Vrbanja

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Postaje granične policije Vrbanja sudjelovali su u edukativno-rekreativnom programu koji su od 3. do 5. srpnja u Vrbanji, Strošincima i Soljanima organizirali župnici tih naselja u suradnji s Općinom Vrbanja.

U večernjim satima u nedjelju, 3. srpnja, u Domu kulture Općine Vrbanja te ispred zgrade Postaje granične policije Vrbanja policijski službenici su okupljenoj djeci prezentirali rad policije, poučili ih pravilnom ponašanju u prometu te ukazali na problematiku vršnjačkog nasilja.

Djeca predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole su nakon prikaza animirano-edukacijskog filma „Školarci u prometu“ Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Županije vukovarsko-srijemske dobili savjete o sigurnom kretanju u prometu bilo da se kreću pješice, biciklima ili u automobilu. Zatim im je policijski službenik ukazao na oblike nasilja i na obvezu prijavljivanja nasilja odraslima i policiji.

Potom su zajedno sa starijom razgledali opremu policije i službena vozila. Policijski službenik vodič službenog psa je djeci objasnio koje sve poslove psi mogu obavljati u policiji te prezentirao poslušnost njegovog službenog psa Lune. Policijski službenik koji upravlja sustavom za nadzor granice iz zraka djeci je pokazao rad s bespilotnom letjelicom.

Na postavljenom poligonu djeca su imala priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku, smanjenje racionalnog odlučivanja i koordinacije koji nastaju uslijed konzumacije alkohola korištenjem tzv. pijanih naočala.

Djeca su s velikim zanimanjem pratili izlaganja policijskih službenika i tijekom cijelog programa se aktivno uključivali postavljanjem pitanja.

 

 

default