VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o.
Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

¸

OBAVIJEST

¸

Obavještavaju se građani Vrbanje i Soljana, korisnici javnog vodoopskrbnog sustava, da je u posljednje vrijeme došlo do pogoršanja javne vodoopskrbe na području općine Vrbanja i to iz dva razloga:

Prvi razlog pogoršanja javne vodoopskrbe je taj što je postojeći vodotoranj na lokalnom vodoopskrbnom pogonu Sojara u Kolodvorskoj ulici u Vrbanji fizočki isključen iz javnog vodoopskrbnog sustava i kao takav nije više u nadležnosti isporučitelja usluge javne vodoopskrbe, poduzeća Vinkovački vodovod i kanalizacije d.o.o. Vinkovci. Iz tog razloga trenutna izdašnost zdenca Sojara, u režimu direktne vodoopskrbe, nikako ne može zadovoljiti povećanu potrošnju vode u sustavu.

Drugi razlog pogoršanja javne vodoopskrbe je sve češća krađa vode. Posebno je za javni vodoopskrbni sustav opasna krađa vode preko hidranata javne ili interne vodovodne mreže. Naglašavamo da oni koji kradu vodu, osim što čine protuzakonitu radnju, svojim djelovanjem direktno ugrožavaju finkcionalnost, a često i zdravstvenu sigurnost javne vodoopskrbe.

Ovom prilikom podsjećamo sve korisnike javne vodoopskrbe, druge građane i sve sudionike društveno-političkog života općine Vrbanja, da nitko drugi osim ovlaštenih djelatnika VVK nema pravo dirati dijelove ili opremu javnog vodoopskrbnog sustava, a još manje rukovati istima. Niti itko drugi to pravo može bilo kome dati. Jedini izuzetak su vatrogasci koji u slučaju požara imaju pravo koristiti protupožarne hidrante.

Ovom prilikom molimo građane da pokažu visoku društvenu svijest i ne dozvole da im neodgovorni pojedinci ugrožavaju postojeći standard javne vodoopskrbe te da, kada primjete krađu vode, odmah o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nadležnu službu poduzeća VVK d.o.o Vinkovci na telefon 306-144 i 354-667.

S poštovanjem!

Ruk. PJ Eksploatacija
Ivan Katić, dipl. ing.
tel. 098 348-972