U nedjelju, 5. rujna 2010. počela je nova nogometna sezona II. županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske županije. Ove godine u ovoj ligi u nogometnom središtu Županja natječe se devet momčadi, a već u prvom kolu susrela su se dva nogometna kluba općine Vrbanja: NK “Slavonija” Soljani i NK “Srijemac” Strošinci. Ljetna nogometna stanka izgleda nije bila preduga za gledatelje iz Soljana, koji se nisu odazvali gledati susret u značajnijem broju.

U vodstvo su došli domaći igrači golom Dejana Mićanovića, što je bio i jedini gol u prvom poluvremenu. Već nakon desetak minuta drugog poluvremena, isti igrač je udovstručio vodstvo domaćina, a za neizvjesniji kraj utakmice pobrinuo se Ivica Kopčalić prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca s 20 metara. Rezultat 2:1 bio je i konačan ishod utakmice, pa je Slavonija zasluženo osvojila svoja prva tri boda.

Natjecanje u I. Županijskoj nogometnoj ligi već je odmaklo do 6. kola. Igrači dvanaestoplasirane Vrbanje, koja je u prvih pet kola skupila 5 bodova, išli su na megdan posljednjeplasiranoj momčadi NK “Sloga” iz Borova. Porazom od 2:1, igrači NK Vrbanja spustili su se za dva mjesta na tablici i imaju isti broj bodova kao NK “Borac” iz Drenovaca, koji je visoko poražen u Lipovcu s 5:0.