ĐURIĆI – Od 15. do 17. lipnja, u najmanjem selu Cvelferije – Đurićima, održana je tradicionalna folklorna manifestacija “Raspjevana Cvelferija”, 18. po redu. Đuričani su se dosta potrudili i sjajno ugostili sve goste i posjetitelje manifestacije.

Program je započeo u petak, lijepom gestom Euroherc osiguranja, koje ove godine obilježava 20. rođendan. Direktor podružnice iz Osijeka, Dražen Bago, je simbolično uručio 50.000 kuna predsjedniku ZAKUD-a Andriji Matiću, kojim je kupljeno 16 tamburica za kulturno-umjetnička društva iz Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela i Soljana, svakom po četiri. Poslije toga, nastupale su dječje folklorne skupine, a za zabavu se pobrinuo tamburaški sastav “Ringišpil”.

Subotnji program započeo je mimohodom 17 KUD-ova kroz lijepo uređeno selo, da bi potom upriličili gotovo četverosatni program. Osim cvelferskih KUD-ova, nastupili su KUD-ovi iz Vugrovca, Osijeka, Sombora, Štitara i Habjanovaca. Potom je uslijedio koncert tamburaškog sastava “Slavonci”.

Zadnjeg dana manifestacije predstavljena je monografija Đurića, autora Ivana Ćosića-Bukvinog. Kulturno glazbeni program nastavljen je uz Viktoriju Kulišić, Željka Lončarića-Žeca i Tamburaški sastav “Patriju”.

Sljedeću 19. manifestaciju ugošćuje naša općina, od 14.-16. lipnja u Soljanima.