Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je danas Općinu Vrbanja.

Tom prigodom održan je radni sastanak s načelnikom Općine Ivicom Sepom i njegovim suradnicima, te su razgovarali o projektima koji su važni za razvoj Općine.

Na sastanku je istaknuto kako uskoro kreće projekt Rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i priključka- II faze u Vrbanji,  za što su osigurana sredstva.

Riječi je bilo i o  drugim projektima  koji su u pripremi za apliciranje na EU fondove a to su: Izgradnja regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije – cjelina jug, dionica Drenovci – Soljani kao i dionica Soljani – Strošinci te dionica Soljani – Vrbanja, izrada idejnih i glavnih projekata sustava odvodnje aglomeracije Vrbanja, izgradnja sustava odvodnje aglomaracije Vrbanja, Soljani, Strošinci, zatim izrada projektne dokumentacije UPOV-a Vrbanja te izgradnja iste.

Također se planira izgradnja novog autobusnog stajalište, kao i projekt izgradnje vanjskog igrališta kod škole u Vrbanji i brojni drugi projekti.

Razgovaralo se i o dobroj suradnji između Općine i Županijske razvojne agencije Hrast, prijedlozima za održavanje i uređenje kanalske mreže, kao i statusu policijske postaje Vrbanja po pitanju graničnog područja.

Župan Galić daje podršku navedenim projektima te je naveo: „Sastanak s načelnikom Sepom i njegovim suradnicima bio je dobar i konstruktivan, razgovarali smo o problematici s kojima se susreću u gospodarstvu, poljoprivredi, vodoopskrbi i odvodnji,  kao i o projektima koje pripremaju.“

Istaknuvši važnost projekta Slavonija, Baranja i zapadni Srijem, od kojeg se očekuje da će doprinijeti razvoju ovoga kraja, župan Galić je rekao kako će Županija i dalje podržati i pomagati rad ove Općine.