Radionica sa tematikom vezanom za Afričku svinjsku kugu i njenog utjecaja na daljnji rad i poslovanje subjekata u Vukovarsko srijemskoj županiji – 29.08.2023.

Ministarstvo poljoprivrede i Vukovarsko-srijemska županija,  dana 29. kolovoza u 12,00 sati u Vinkovcima u Velikoj Županijskoj vijećnici, Glagoljaška 27a organiziraju Radionicu sa tematikom vezanom za Afričku svinjsku kugu i njenog utjecaja na daljnji rad i poslovanje subjekata u Vukovarsko srijemskoj županiji sa slijedećim temama:

  1. „Afrička svinjska kuga i biosigurnost“
  2. „Uvjeti u objektima za klanje svinja, rasijecanje i preradu mesa svinja  te uvjeti za promet i označavanje mesa/proizvoda od mesa svinja nakon pojave afričke svinjske kuge“
  3. „Potpore uzgajivačima svinja s objekata u zonama ograničenja“.

Na radionici će sudjelovati djelatnici Ministarstva poljoprivrede koji su nakon početnih izlaganja  na raspolaganju za sva dodatna pitanja i pojašnjenja sudionicima radionice.

Obavještavaju se uzgajivači svinja i subjekti u poslovanju s hranom koji se bave klanjem i/ili  preradom mesa svinja sa područja općine Vrbanja o održavanju ove radionice i da se odazovu.