„Program zapošljavanja žena Općine Vrbanja 3“ – Uvodna konferencija

 

Općini Vrbanja dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 194.239,83 € (1.463.500,00 kn), za provedbu projekta „Program zapošljavanja žena općine Vrbanja 3“, kolika je i ukupna vrijednost projekta. Sredstva su dodijeljena u okviru Poziva Zaželi – Program zapošljavanja  žena  – Faza III, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Ugovor je potpisan dana 13. ožujka 2023. godine, a provedba traje ukupno 8 mjeseci. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Županja.

Dana 06. lipnja 2023. godine održana je uvodna konferencija projekta na kojoj je 50 sudionika informirano o provedbi projekta.

Projekt će unaprijediti radni potencijal 30 nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciji HZZ-a s područja općine Vrbanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva  te ujedno potaknuti socijalnu uključenost  i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika.