VRBANJA – U utorak, 15. listopada 2013. godine u općinskoj vijećnici Općine Vrbanja održana je tematska sjednica po pitanju vodoopskrbe u Općini Vrbanja. Osim vijećnika i čelnika Općine Vrbanja, sjednici su nazočili župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković i županijski vijećnik Marko Petrović.

Doneseni su sljedeći zaključci: Ovlašćuje se načelnik Općine Vrbanja da u suradnji s Vinkovačkim vodovodom pokrene istražne radove u svrhu stavljanja još jednog zdenca u funkciju vodoopskrbe. Razmotriti mogućnost stavljanja u funkciju već postojećeg zdenca u Vrbanji u Ulici kneza Ljudevita Posavskog ili bušenja novog zdenca u blizini postojećeg, u Kolodvorskoj ulici.

Nastaviti s aktivnostima vezanim za izgradnju regionalnog vodovoda u suradnji s VVK prema postojećoj projektnoj dokumentaciji i građevinskim dozvolama.

Uputiti dopis Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno zahtjev za određivanje glavnog prioriteta – rješavanje pitanja vodoopskrbe na području općine Vrbanja prilikom korištenja sredstava iz fondova EU i proračuna Županije, nakon čega će Županija uputiti dopis Hrvatskim vodama.

Osigurati financijska sredstva za sanaciju postojećeg vodotornja u Vrbanji (vanjski dio – II faza), koji će se koristiti i u sklopu regionalnog vodovoda.

Analizirati trenutno stanje postojeće vodovodne mreže i sanacija eventualnih kvartova na hidrantima radi sprječavanja gubitka vode.