U VRBANJI ODRŽANE WOOD4STEM RADIONICE

  1. travnja 2022. u Vrbanja, projektni tim Wood4STEM (Drvodjelska tehnička škola Vinkovci, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb, SLAVONSKI HRAST drvni klaster / SLAVONIAN OAK Wood Cluster) proveo je besplatne radionice u kojima su sudjelovala djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kao i radionicu za opću populaciju. Kroz zanimljiv sadržaj radionica na temu „Život šume“, „Od šume do grada“, „3D izrada namještaja“ oni najmlađi upoznali su se s vrstama drveća, stanovnicima šume, dok su se osnovnoškolci na kreativan način upoznali sa zanimanjima vezanim za drvnu industriju i 3D tehnologijama. Na radionici za opću populaciju, održana je prezentacija o projektu Wood4STEM kao i popularizacija biotehnologije.

Cilj ovakvog načina edukacije je populariziranje šumarstva i drvne tehnologije od djetinjstva do odraslog uzrasta stvaranje novog pristupa u shvaćanju potencijala šume i drva. Projekt i radionice Wood4STEM osim OŠ Mare Švel – Gamiršek Vrbanja podržala je i Općina Vrbanja, ali i Upravni odjel za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemska županija ispred kojeg je na radionicama nazočila v.d. pročelnica Jadranka Mustapić – Karlić

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).