Danas su u Gradskoj knjižnici Vinkovci  Općinski načelnik Velimir Redl i Ministar Marin Piletić potpisali Ugovor za  projekt “ZAŽELI – prevencija institucionalizacije – Zaželimo dostojanstvenu starost i inkluziju u zajednici” u iznosu 1.485.000,00 EUR namijenjenih za povećanje socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije za 180 pripadnika ciljane skupine pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu tijekom 33 mjeseca na području Općine Vrbanja.
Projekt Zaželi, jedan od nama najdražih projekata, izraz je solidarnosti i brige za najranjivije skupine našeg društva.
Usmjerenost projekta je na osobe starije od 65 godina koji žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu te čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža.
Osim za same korisnike usluga, kroz projekt se namjerava zaposliti 30 pružatelja usluga potpore i podrške, a koji će skrbiti za najmanje šest pripadnika ciljanih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i kvaliteta života, prevenirala institucionalizacija te jačala društvena integracija.
Projekt je pripremljen u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, Načelnikom i djelatnicima Općine Vrbanja.
Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na odobrenom projektu.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus. ????????????????