Prošle godine Grad Trilj i Općina Vrbanja potpisali su povelju prijateljstva i suradnje. Od tog potpisa ta suradnja nastavljena je tijekom cijele godine. Povezale su se brojne udruge, vatrogasci, lovci, obitelji i ostali. Kao i prošle godine, Vrbanjci, uglavnom oni čiji su korijeni iz triljskih sela, organizirali su pravu slavonsku feštu u čast Sv. Mihovila.

Naime, uoči Mijovila, 28. rujna u Gradskom parku organizirana je ‘Večer Vrbanje uz čobanac’. Stotine Triljana i gosti sajma uživali su ovom gastronomskom specijalitetu, uz tradicionalne kobasice, kulenovu seku, kulen, slavonsku šljivu i kapljicu graševine. Uz dolazak na ovu večer, Vrbanjci su u triljskom i cetinskom kraju proveli četiri dana. Na čelu sa svojim načelnikom Velimirom Redlom, predsjednikom Općinskog vijeća Zlatkom Baltom, bili su članovi LU Srnjak i Udruge ‘Stanica u srcu’. Uoči središnjeg misnog slavlja za Sv. Mihovila sa svojim domaćinom, gradonačelnikom Trilja Ivanom Bugarinom položili su vijenac i zapalili svijeću ispred spomenika poginulim Triljanima u Domovinskom ratu, nakon toga su sudjelovali u misnom slavlju.

Kako je većina onih koji su ovoga puta došla iz Vrbanje podrijetlom iz sela sjeveroistočnog dijela Trilja (Tijarica, Kamensko, Voštane, Čačvina,Vrpolje…) imali su želju posjetiti i Sinj, točnije Muzej Sinjske alke. Domaćin Vrbanjcima bio je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić koji ih je upoznao s projektom Alkarskih dvora, samim muzejom i aktivnostima koje provodi Alkarsko društvo.