U prostorijama Multikulturnog centra grada Županje održan je informativno-edukativni događaj „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Predstavile su se aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata, a riječi je bilo i o industrijskoj tranziciji, ulaganju u gospodarstvo, poljoprivredu, promociji projekata, urbanome razvoju, mogućnostima sufinanciranja projekata te iskustvima dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

Na informativno-edukativnom događaju je sudjelovao Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Ministar je istaknuo kako je samo u ovoj godini planirano je više od sto poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u vrijednosti većoj od dvije milijarde eura, a novi ciklus ulaganja, ističe ministar, donijet će puno dobroga u kontekstu ulaganja u zelenu digitalnu tranziciju, u različite javne, komunalne i društvene projekte, kao i infrastrukturu, ulaganja u vatrogastvo, kulturnu i turističku infrastrukturu, ulaganju u promet i ITU gradove.

Načelnik općine Vrbanja Velimir Redl, sudjelovao je kao panelist na temi “Daljnji razvoj Vukovarsko-srijemske županije”.