Općina Vrbanja je u proteklom periodu zaprimila nekoliko Odluka kojima se odobrava financiranje projekata koji su kandidirani na javne pozive i natječaje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost:

Odobren je projekt Općine Vrbanja u okviru Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Partner na projektu je SRIJEMSKA BISKUPIJA a projektom će se obuhvatiti obnova zgrade ordinarijata Biskupije Srijemske u Sremskoj Mitrovici i rekonstrukcija i izgradnja pristupnih staza na groblju u općini Vrbanja. Odobren je iznos od 160.000,00 kn. Projekt je prijavila Općina Vrbanja u suradnji sa Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije.

Odluka o odabiru projekata u okviru Programa prekogranične suradnje između RH i RS 2022_18.05.2022.

U okviru programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine odobren je projekt Župi Pohođenja Blažene Djevice Marije Soljani u partnerstvu sa udrugama mladih Par Selo-Dubrave i Drijenča za projekt -Ulaganje u kulturni i društveni razvoj Hrvatskog naroda u iznosu 175.000,00 kn. Projekt je prijavila Župa Pohođenja Blažene Djevice Marije  u suradnji sa Centrom ”Feniks” Soljani.

Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Općini Vrbanja je odobreno sufinanciranje projekta izgradnja LED rasvjete na travnjaku športsko rekreacijskog centra nogometnog kluba Slavonija Soljani u iznosu od 140.000,00 kn. Projekt je prijavila Općina Vrbanja u suradnji sa Razvojnom agencijom LAR Vjeverica d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

Općini Vrbanja je odlukom o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga odobreno sufinanciranje projekta u vrijednosti 248.750,00 kn. Fond sudjeluje u 80%-tnom iznosu. Opis projekta: Implementacija platforme Otvoreno za Općinu Vrbanja – registar nekretnina, Samostalni sustav autentifikacije te implementacija i veza sustava autentifikacije NIAS, otvoreni GIS, te iTransparentnost. Projekt je prijavila Općina Vrbanja u suradnji sa Razvojnom agencijom LAR Vjeverica d.o.o.