Sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije ovim putem obavještavamo mještane Općine Vrbanja kako je AKTIVIRAN Stožer civilne zaštite Općine Vrbanja.

Sve relevantne informacije vezane za širenje zaraze koronavirusom, biti će objavljene na službenoj internet stranici www.opcina-vrbanja.hr

Odlukom Stožera CZ Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja , rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19.03.2020. god., Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz predmetne odluke, kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Vezano za isto, Općinski stožer civilne zaštite osigurao je kontakt telefon i e-mail za mještane,  na koje će moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u našoj općini:

Načelnik stožera civilne zaštite Općine Vrbanja IVO LUKIĆ mob:0911214965 e-mail:

stozer.cz.vrbanja@gmail.com

Načelnik Općine Vrbanja: Velimir Redl, mob: 0992221798

Još jednom apeliramo da se pridržavate smjernica i uputa koje svakodnevno prenosi Nacionalni stožer civilne zaštite te da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.

Isto tako, osobe kojima je naložena samoizolacija, molimo da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Načelnik Stožera CZ

Ivo Lukić