BIOGRAD N/M – Obrtnici i predstavnici udruga s područja LAG-a “Šumanovci” sudjelovali su od 5. do 7. srpnja na ljetnom festivalu LAG-ova, koji se održao u Biogradu na moru.

Cilj festivala bio je spojiti “zeleno i plavo” na jedan drugačiji način, tako da se da prilika svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim  zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, izložiti svoje proizvode i usluge izravno kupcima i turistima.

U Hrvatskoj postoji 52 LAG-a, a jedan od njih je i LAG “Šumanovci” (Općine Gunja, Drenovci, Vrbanja, Bošnjaci, Štitar i Grad Županja). Predstavnici našeg LAG-a bili su zapaženi na sajmu, a Općinu Vrbanja predstavljali su: Udruga Posjed Vrbanja, PG Fruk Vrbanja, Brčić d.o.o. Vrbanja, Udruga Saldis Soljani, PG Čuha Soljani, te TS  “Slavonska idila”, koji su bili jedna od većih atrakcija sajma.

Trodnevni program počeo je u petak u 19.00 sati svečanim otvaranjem festivala na glavnoj pozornici ispred Gradske uprave. U vrijeme održavanja sajma, nastupale su klape “Godimenti” (HR), Muggia orkestra (IT) i bend “Larma” (SLO). Sajam je završio u nedjelju u 12.00 sati svečanim uručenjem zahvalnica sudionicima.