Općinski načelnik Velimir Redl potpisao je u 6. rujna 2023. godine ugovore sa izvođačem radova, te stručnim nadzorom za izgradnju dječjeg vrtića u Vrbanji.

U ime tvrtke Suhomont d.o.o. iz Vinkovaca, koja je u postupku javne nabave dobila posao za izgradnju vrtića ugovor je potpisao direktor Mile Krmek, u ime tvrtke Orion Projekt d.o.o. Vinkovci koja će obavljati poslove  stručnog nadzora direktor Zoran Vidović.

Nakon potpisanog ugovora o izgradnji kreće uvođenje u posao i sama izgradnja. Rok za završetka radova je 12 mjeseci.

Očekivani rezultati projekta: Izgradnjom i opremanjem Dječjeg vrtića u Vrbanja ispunit će se uvjeti za upis 72 djece u vrtić.

Ulaganje u odgoj i obrazovanje jedan je od naših prioriteta, jer kvalitetan i dostupan sustav brige o djeci rane i predškolske dobi od iznimne je važnosti za razvoj djeteta, ali i neophodna usluga za zaposlene roditelje.

Projekt je financiran iz mehanizma za oporavak i otpornost od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu 649.810,87 eura / 4.896.000,00 kn, a potpisan od strane ministra prof.dr.sc. Radovana Fuchsa te v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje – SAFU Dragana Jelića.

Ovako će izgledati novi dječji vrtić koji će se graditi u Vrbanji!