Zahvaljujući KUU “Linđo” Ošje-Stupa koji su se pokazali kao izuzetni domaćini, kulturno-umjetničkom društvu “Slavonija” iz Soljana ukazana je velika čast što su pozvani da budu sudionici na 1038. Festi sv. Vlaha 3. veljače u Dubrovniku.
Dubrovčani već 1038 godina slave blagdan svoga zaštitnika sv. Vlaha na čiji dan širom otvaraju vrata svoga grada. U čast tog sveca i Dana grada Dubrovnika održavaju se brojna događanja, a grad je posebno ukrašen. Na sam blagdan u crkvi sv. Vlahe održava se svečana misa od kuda vjerska procesija kreće ulicama staroga grada. Festa sv. Vlaha most je kojim prelazimo stoljeća slavne dubrovačke povijesti. KUD “Slavonija” izazvao je veliko zanimanje brojnih Dubrovčana, a i svih ostalih posjetitelja koji su taj dan bili u Dubrovniku.
Skoro da nije bilo nikoga tko nije zapazio soljanski KUD i naše tamburaše koji su svirkom i pjesmom izazvali oduševljenje gdje god su prolazili. Kao jedini KUD iz Slavonije, Soljanci bili su izuzetno ponosni što su se mogli pokazati Dubrovniku i svijetu. Pogledajte i neke fotografije koje su snimljene toga dana.