Poštovani mještani Općine Vrbanja,

obavještavamo Vas da LAG Šumanovci kreće s prikupljanjem zainteresiranih za edukacije koje će na prostoru LAG-a provoditi Poljoprivredni fakultet iz Osijeka, a financirat će LAG iz IPARD sredstava.

U nastavku obavijesti pronaći ćete Poziv i Prijavnicu za edukacije, unutar kojih će svi polaznici proći i dio edukacije kroz praktični rad, gdje će se raditi na projektima potrebnim za naše područje (obrada kroz PCM), što bi nam trebalo osnažiti  nužno potrebne ljudske kapacitete, te omogućiti gotove projekne prijedloge za razvoj LAG-a.

Radit će se sa stručnjacima iz cijele Hrvatske koji su iskusni u prenošenju znanja o temama koje će se prolaziti, te polaznike upoznati i animirati za ruralni razvoj i od njih stvoriti aktivne sudionike u aktivnostima za razvoj LAG-a.

Za sve informacije možete se obratiti voditeljici LAG-a Šumanovci, Josipi Plavšić Gotler, na mob 095 813 006, ili na adresu elektroničke pošte: lag.sumanovci@gmail.com

.

POZIV

za izboru polaznika edukacija verificiranog programa stručnog usavršavanja “Upravljanje projektima u ruralnom razvoju” kojeg provodi Poljoprivredni fakultet iz Osijeka na području našeg LAG-a.

Pozivaju se zainteresirane osobe koje imaju prebivalište na području LAG-a Šumanovci.

Potrebno je ispuniti prijavnicu i motivacijsko pismo. Potrebno je poznavanje engleskog jezika i rada na računalu. Najveći broj polaznika je 20. Prednost imaju visokoobrazovane nezaposlene osobe, no prijaviti se mogu svi zainteresirani.

Polaznici po završetku programa dobivaju certifikat Poljoprivrednog fakulteta o završenom obrazovanju te stječu 60 ECTS bodova.  Program traje 150 sati od čega je 110 sati teorijske nastave a 40 sati je praktični rad na pripremi projektnog prijedloga i ispuni projektnog obrasca prema metodologiji ”upravljanja projektnim ciklusom” koje će provodit konzultanti sa iskustvom u projektima. Odobren je upis u radnu knjižicu.

Planirani početak edukacije je krajem studenog 2013.

Mjesto i vrijeme edukacija će se odrediti u dogovoru s polaznicima i organizatorom.

Ispunjene Prijavnice slati na e-mail adresu: lag.sumanovci@gmail.com do 10.studenog 2013.

.

Prilog: Poziv na edukaciju LAG Šumanovci (.docx)

Prilog: Prijavnica za edukaciju LAG Šumanovci (.docx)

Josipa Plavšić Gotler

voditeljica LAG-a Šumanovci