Poštovani mještani,

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 01.04.2020. godine donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom su uvedene e-propusnice.

Ranije izdane propusnice vrijede do 05.04.2020. godine. Od 06.04.2020. godine sa područja Općine Vrbanja smije se izaći samo sa e-propusnicom.

Tko se ne koristi internetom ili sustavom e-građani, morat će doći do općine i podnijeti zahtjev za izdavanje e-Propusnice.

OBRAZAC ZAHTJEVA za izdavanje e-Propusnice

DODATNE INFORMACIJE sa web stranice koronavirus.hr

  • Objavljeno: 01.04.2020. 17:35

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Repubici Hrvatskoj

U sukadu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere: 

  • socijalnog distanciranja
  • ne zadržavanja na javnim prostorima
  • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju

Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama. 

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.  

Cijelu odluku pročitajte na poveznici