DAN OPĆINE VRBANJA

Edukacijom “Agro uzlet” organiziranom za predstavnike OPG-a, poduzetnike i obrtnike, a u sklopu projekta “Poslovni uzlet 2016.” započelo je svečano obilježavanje Dana općine Vrbanja. Osim prijeko potrebnih savjeta riječi je bilo i o udruživanjima koja su budućnost uspješnog poslovanja u poljoprivredi. Znaju predstavnici OPG-a da je svaki savjet zlata vrijedan, posebice kada dolazi od struke. A na Agro uzletu govora je bilo, primjerice, kako pokrenuti svinjogojstvo, ali i o hrvatskim zadružnim proizvodima i kako ih brendirati.

Zatim su položeni vijenci na grobljima kod središnjih križeva u Vrbanji, Soljanima i Strošincima.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća, kojoj su nazočili županijski čelnici, općinski vijećnici, predstavnici udruga i gospodarstvenika koji djeluju na području Općine Vrbanja, izvješće o radu za proteklo razdoblje podnio je načelnik općine Ivica Sep. Javno priznanje za 2016. za razvoj i unapređivanje sporta predsjednik općinskog vijeća Željko Žaper uručio je Hrvoju Sepu, boksaču iz Vrbanje, sudioniku Olimpijade, koji je za Hrvatsku osvojio šest zlatnih medalja i dvije srebrne. TK Sajnami iz Vinkovaca uručio je zahvalnicu Općini Vrbanja za potporu u radu kluba.

Sveta misa održana je u crkvi Preslavnog Imena Marijina u Vrbanji.

U petak je održan koncert Najboljih hrvatskih tamburaša, a likovna kolonija trajala je tri dana u sva tri naselja. U subotu je u Soljanima organizirano natjecanje u kuhanju fiš paprikaša – fišijada, te nogometni turnir veterana.