I ove  godine bogatim programom je obilježen Dan Općine Vrbanja.

Program je započeo 01.09.2019.godine  predstavom „Ljubaf“, u izvebi Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca.

Središnji događaji u obilježavanju Dana Općine  bili su  06.09.2019.   kada  je održan  Sajam tradicijskih obrta i OPG-a sa područja Općine Vrbanja gdje su Udruge i OPG izložili svoje proizvode.

Nakon toga je održano svečano otvorenje spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu uz blagoslov vlč. Tomislava Lasića, te su uz vojne počasti položeni vijenci.

Isti dan je održana i Svečana sjednica općinskog vijeća, gdje su uz druge goste nazočili i  pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, županijski pročelnici, gradonačelnici i načelnici susjednih Gradova i Općina, županijski vjećnici, gospodarstvenici i Udruge koji djeluju u našoj Općini.  Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade Općine Vrbanja. Nagrađeni su za  područje sporta Ante Zadro, za kulturu Tomislav Lunka, gospodarstvo „Zorić d.o.o.“ Vrbanja, za 70 godina djelovanja DVD Soljani, te za uspjehe u razvoju obrazovanja Mirko Vukoja i Arian Milišić.

U popodnevnim satima održana je i vrlo posjećena „Fišijada“ u Vrbanji uz pratnju tamburaša, u organizaciji ŠRU „Spačva“ Vrbanja.

U subotu 07.09.2019. održano je natjecanje u kuhanju čobanca u organizaciji LU Sokol Soljani ispred zgrade Lovačko-ribičkog doma u Soljanima. Isti dan održan je turnir veterana na nogometnom igralištu NK „Srijemac“ Strošinci

U nedjelju 08.09.2019. u Strošincima svečanu  svetu  misu za sve mještane Općine Vrbanja služio je  vlč. Krešimir Šaf   u crkvi Preobraženja Gospodinova.

U Strošincima je obilježen Dan hrvatskih branitelja u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata- polaganjem vijenaca na groblju u Strošincima, turnirom u odbojci te zajedničkim druženjem u Domu kulture u Strošincima.

I ovom prigodom zahvaljujemo se svim Udrugama i mještanima što zajedno s nama sudjeluju u organizaciju i proslavi Dana naše zajedničke – Općine Vrbanja.

Prezentaciju – pregled projekata i aktivnosti u proteklih godinu dana možete pogledati na OVOJ POVEZNICI.