U ovoj godini Općina Vrbanja nastavlja s dodjelom potpora male vrijednosti, za što su u općinskom proračunu osigurana značajna financijska sredstva. Na javni poziv za dodjelu potpora mikrosubjektima malog gospodarstva pristiglo je ukupno 12 prijava. Raspisan je radi poticanja razvoja konkurentnog i održivog gospodarstva, a mogli su konkurirati obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane na području općine Vrbanja koji imaju zaposleno manje od deset radnika, osim onih kojima je pretežita djelatnost poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, za koje su predviđeni drugi programi potpora.

Danas 22.07.2021. godine u općinskoj vijećnici potpisani su Ugovori o dodjeli financijskih sredstava s korisnicima.

Potpore su namijenjene podizanju razine poduzetničkih znanja i vještina, rastu i razvoju mikropoduzetništva, povećanju investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti i poboljšanju uvjeta za financiranje poduzetnika. Tu je i jačanje konkurentnog nastupa lokalnih poduzetnika na tržištu, poticanje zapošljavanja nove radne snage, podizanje kvalitete života i omogućavanje širenja poslovanja.

Zainteresirani su mogli konkurirati za četiri mjere – potpore poduzetnicima početnicima, potpore za nabavu opreme i uređenja poslovnog prostora, potpore za proširenje poslovanja te potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje. Uvjet je da nisu koristili mjere HZZ-a jer nije moguće koristiti dvostruko financiranje.