…. U lipnju kad lipe ocvatu, Cvelferijo opet si u zlatu. Opasana pjesmom, topotom konja, gizdom i ljepotom snaša i zveketom dukata..

21., 22. i 23. lipnja održana je 24. Raspjevana Cvelferija, smotra  izvornog folklora, kulturne i tradicijske baštine,  čiji je domaćin ove godine bila Vrbanja u organizaciji Općine Vrbanja i KUD-a „Posavac“ Vrbanja u suradnji sa ostalim Udrugama i pojedincima iz Vrbanje. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije.

Na smotri je sudjelovalo  12 dječjih skupina, 14 kulturno-umjetničkih društava, 9 pjevačkih skupina te brojni konjanici i zaprege. U večernjim satima, kroz tri dana događanja, brojne goste i vrbanjce zabavljali su TS „Kristali“ iz Županje, Tomislav Bralić i klapa Intrade iz Zadra, TS „Pravi put“  i TS „Caprio“ iz Vinkovaca.

Predstavnik KUD-a „Sloga“ Račinovci predao je svečanu zastavu „Raspjevane Cvelferije načelniku Velimiru Redlu  koji će je s ponosom i radošću čuvati do slijedeće godine kada ide u Rajevo Selo.